Uit elkaar gaan; waar moeten we beginnen? Wat zijn de financiële gevolgen van onze scheiding?

Het besluit nemen dat je gaat scheiden is meestal moeilijk en zwaar. Het is een emotionele, heftige periode waarbij er veel op je afkomt. Je moet allerlei (financiële) beslissingen nemen en de informatie die je bij elkaar moet zoeken, is veel en onoverzichtelijk. Waar moet je beginnen?

Een goede voorbereiding op het scheidingsproces is de allereerste stap. Iedere scheiding is specifiek en heeft een eigen plan van aanpak nodig. Van ons krijg je deskundig advies, inzicht in de financiële gevolgen van je scheiding en hulp bij het maken en op papier zetten van afspraken.

 • 1
  Kennismaking
 • 2
  Inventarisatie & analyse
 • 3
  Alimentatie & kinderbijdrage
 • 4
  Convenant & Ouderschapsplan
 • 5
  Echtscheiding

Dienstverlening aangepast naar jullie wensen

Wij vinden het belangrijk om voorafgaand aan het proces persoonlijk kennis met je te maken. Tijdens dit vrijblijvende kennismakingsgesprek word je stap voor stap meegenomen in het (echt)scheidingsproces. Vooral jouw verwachtingen en wensen komen aan bod. Wat kan de Tychè Groep hierin voor je betekenen? Wij leggen uit wat je van ons kan verwachten.

Hoe ziet de toekomstige financiele situatie eruit?

Na de scheiding verandert er financieel en fiscaal veel. Tijdens de gesprekken die je met ons voert, komen de financiële gevolgen van je scheiding uitgebreid aan bod. Inzicht in jouw financiële situatie zorgt ervoor dat je goede afspraken met elkaar kunt maken.

Berekeningen aangepast aan jullie situatie

Het berekenen van alimentatie is altijd maatwerk. Bij veel scheidingen vormt de hoogte van de alimentatie een heikel punt. Alimentatie is een bijdrage in de kosten van levensonderhoud van een ex-partner (partneralimentatie) en/of een bijdrage in de kosten van verzorging en opvoeding van jullie kinderen. De alimentatie is afhankelijk van de draagkracht en behoefte. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van alimentatieberekeningen.

Begeleiding bij het opstellen van een convenant en/of ouderschapsplan

Een scheiding regelen betekent voornamelijk afspraken maken. Dit zijn afspraken rondom vermogensverdeling, boedelverdeling, woning, alimentatie, pensioen, zorg voor de kinderen en de omgangsregeling met de kinderen. De gemaakte afspraken komen vervolgens in het echtscheidingsconvenant en het eventuele ouderschapsplan.

Ook na de scheiding staan wij je bij

Als het echtscheidingsconvenant en eventuele ouderschapsplan opgesteld zijn, dienen we beide documenten in bij de rechtbank. Ook na de scheiding kun je bij ons terecht voor (administratieve) zaken. Denk hierbij aan pensioenberekening, hypotheekadvies, budgetbegeleiding, opstellen financiële planning, aanvraag diverse toeslagen en jaarlijkse verrekening van de alimentatie. Zo houd je controle over de financiële gevolgen van je scheiding.